top of page

З розмахом завершився конкурс «Омріяна Україна очима дітей»


Перша леді України Марина Порошенко нагородила дітей-переможців другого всеукраїнського конкурсу малюнків «Омріяна Україна очима дітей».

Нагородження переможців відбулося 23 серпня в рамках святкових заходів з нагоди Дня прапора України на самому Майдані незалежності! Дружина Президента України Марини Порошенко нагородила 30 дітей-переможців художнього конкурсу, які приїхали з різних куточків України. Пані Порошенко наголосила на важливості світлих мрій про майбутнє, особливо у важкі часи для України. Засновники Фонду «Омріяна Країна» Олексій та Юліана Толкачови подарували Першій леді футболки художнього Конкурсу з написом «Я творець Омріяної України».




Окрім цього 30 дітей-переможців Конкурсу взяли участь в театралізованому дійстві з малювання і творення великого пазлу, з якого була складена карта України.

Після цього, о 14.00 на Хрещатику біля будівлі Київської мерії діти-переможці під керівництвом всесвітньо відомого художника Джамаля Бадвана розпочали малювати рекордно велику картину з образами майбутнього, яка увійде до Книги рекордів України. Ця картина збере ідеї з дитячих малюнків, які брали участь в Конкурсі




Водночас, на Хрещатику біля будівлі КМДА відкрилася виставка сотні кращих малюнків з образами майбутнього. До Дня народження України діти дарують Батьківщині свої мрії. Виставка триватиме 23-24 серпня. У дитячих малюнках зображене космічне майбутнє, високотехнологічні досягнення України, щасливі люди, безпечне довкілля, гармонія і добробут у родинах. Попри молодий вік мрійників, їхні малюнки сповнені мудрості. Діти часто-густо зображають жіночі образи України – молоді, чарівні, сповнені сили й краси. Немало сакральних символів в конкурсних роботах, зображень оберегів. Малюнки виражають патріотизм і віру в Україну.



Неочікувану активність проявили діти зі Східних регіонів. Так, зокрема Донецька область стала одним з лідерів Конкурсу-фестивалю. Малюнки приходили з Дзержинська, Курахово, Красного Лиману, Великої Новосілки, Слов’янську, Маріуполя і навіть з окупованого Алчевска. Діти мріють про мирне життя, попри всі проблеми й випробування вони пов’язують своє майбутнє з процвітанням України. Організатори Конкурсу-фестивалю планують показати виставку в різних містах нашої країни. Дитячі малюнки здатні не лише надихнути і зарядити позитивом, але й нагадують про велику відповідальність дорослих перед майбутнім. Діти зображують Україну, в якій вони хочуть жити. Обов’язком дорослих є створити таку Україну, втілити дитячі мрії в реальність. Саме тому Організатори Конкурсу збираються показати виставку малюнків «Омріяна Україна» у Верховній Раді Україні, Уряді та Адміністрації Президента. Конкурс-дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей» проходить вже другий рік поспіль. Задуманий за мотивами книги Олексія Толкачова «Омріяна Україна», він сприяє не лише формуванню позитивних образів майбутнього, але й патріотичному вихованню молоді.

Цього року, на Конкурс надійшло майже 1500 листів, хоча до участі у Конкурсі були допущені близько 800 малюнків. Прийом робіт тривав з квітня по липень, а до участі в Конкурсі запрошувалися діти молодшого, середнього та старшого шкільного віку. За результатами Конкурсу-фестивалю були визначені 30 переможців, які приїхали до Києва, та ще 70 призерів, малюнки яких можна побачити на виставці. Організаторами Конкурсу-фестивалю виступили два благодійні фонди – фонд «Омріяна Країна» та фонд «Серце Миру» у співпраці зі студією «ПозитивФільм». Організатори безмежно вдячні спонсорам і партнерам, без яких свято дитячих мрій не відбулося б. Мрійте сміливо! Все що навколо, колись було мрією. І саме від нас залежить, яким буде майбутнє! А всім дітям, які не встигли взяти участь у Конкурсі-фестивалі цього року, - засмучуватися не потрібно! Вони матимуть можливість помріяти і намалювати майбутнє України наступного року, коли розпочнеться ІІІ Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Омріяна Україна очима дітей».


Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page