top of page

Фонду передадуть Шарівський палац

Нарешті, після багатьох років руйнування та занедбаності у Шарівського палацово-паркового комплексу з'явиться новий господар – це Благодійний фонд «Омріяна Країна» в особі голови правління і відомого громадського діяча Олексія Толкачова.

З 2012 року Олексій Толкачов звертався до влади Харківщини з проханням передати Шарівський маєток в оренду для його порятунку, реставрації та створення на його базі міжнародного центру культури та мистецтв.

24 квітня цього року Харківська обласна рада своїм рішенням №966-VI вирішила передати об’єкти Шарівського палацово-паркового комплексу в оренду. Після проведення всіх відповідних процедур, 18 червня 2014 року було вирішено від імені Харківської обласної ради укласти с Благодійним фондом «Омріяна Країна» договір оренди на об’єкти Шарівського маєтку строком на 25 років.

На сьогодні розпочато процедуру підготовки документів та узгодження охоронних договорів з Міністерством культури України, адже Шарівський комплекс є пам’яткою садово-паркового мистецтва та архітектури національного значення.

За словами Олексія Толкачова порятунок загальнонаціонального культурного надбання має бути спільною справою. Тому до реставрації Шарівського палацово-паркового ансамблю планується залучити широку громадськість, спонсорів та меценатів. Також буде організовано збір коштів в Україні та за кордоном.

За словами нового господаря, після реставрації на базі маєтку буде створений Міжнародний центр культури і мистецтв «Шарівський палац», який буде відкритим для відвідувачів. На базі палацу відбуватимуться благодійні бали, фестивалі, концерти та інші культурні заходи. Планується перетворити Шарівку в центр культурного туризму Харківської області.

Наскільки всім цим планам належить здійснитися, залежить від усіх нас!

Благодійний фонд «Омріяна Країна» розраховує на Вашу підтримку та Ваші пропозиції!

IMG_3022.jpg
P5030467.JPG
12191.jpg

Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page