top of page

Збираємо кошти на перший художній фільм із зони АТО

Благодійний фонд «Омріяна Країна» розпочав збір коштів для завершення короткометражної художньої стрічки «Міна», відзнятої в зоні бойових дій на Сході України. Краудфандингова кампанія триватиме понад 50 днів на Спільнокошті. Підтримати проект можна за посиланням https://biggggidea.com/project/922

1-new.jpg

Через історію молодого хлопця-художника, який тікає з охопленого війною донецького села, авторам фільму вдається відтворити ті емоції й потрясіння, які вирують в епіцентрі конфлікту на Сході України. А художня форма, яка завжди була більш близькою та зрозумілішою для глядачів, дозволяє замислитись над загальнолюдськими причинами, які призвели до озброєного конфлікту.

6-new.jpg

«Розмінуй свою свідомість» - закликає короткометражна стрічка, в якій на фоні воєнних подій висвітлюється основна проблема сьогодення – низький рівень свідомості та руйнівні особливості менталітету. Фільм «Міна» - це оповідь не стільки про заміновані поля Донецької та Луганської областей, як й про ту небезпечну міну, яка закладена у людську свідомість і може вибухнути, якщо вчасно не звернути на неї увагу і не вжити заходів.

4-new.jpg

Ідея «Міни» належить молодому сценаристу з Харкова Олексію Гавриленко та американському продюсеру українського походження Вофке Солов’ю (Vofka Solovéy). Наприкінці літа та восени 2014 року у Слов’янську, Семенівці, Артемівську, Сіверську та Святогірську був відзнятий основний матеріал фільму. Зйомки фінансово підтримали Назар Бонка, Дмитро Міщенко, Лідія Білас, Ірина Мариніна, Тоні Скотті, Оксана Семенюк, Наталія Попович та Андрій Гавриленко. Зараз стрічка знаходиться у стадії пост-продакшн. Попереду монтаж, корекція кольору, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів та анімацій. Саме виконання цієї робити потребує додаткової фінансової підтримки з боку спільноти адже, якість відео має відповідати високим міжнародних вимогам. Всього на Спільнокошті планується зібрати 84 тис. гривень, при чому за перші 5 днів зусиллями 32 добродіїв вже зібрано понад 9 тис. гривень. Попереду – ще 50 днів краудфандингової кампанії.

9-new.jpg

В березні стрічку подадуть на участь у Канському міжнародному кінофестивалі. Також існує домовленість про підтримку фільму відомими голлівудським продюсером Tony Scotti, який зголосився заявити «Міну» на провідних кінофестивалях світу (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter). Більшість з цих фестивалів є відбірковим етапом для кваліфікації на премію Оскар (в номінації художніх короткометражних фільмів). Навесні планується прем’єра фільму в Україні. Підтримати проект можна за посиланням.

Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page