top of page

Відкрито виставку дитячих малюнків у Київському метро

Відсьогодні пасажири столичної підземки зможуть оглянути виставку дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей», яка розміщена у вестибюлі станції «Золоті ворота», повідомили в прес-службі КП "Київський метрополітен".

Її урочисте відкриття відбулося сьогодні, 20 січня, за участю керівника Київського метрополітену Віктора Брагінського та голови правління Благодійного фонду «Омріяна Країна» Олексія Толкачова.

Мета експозиції - у важкі для України часи випробувань надихнути киян та гостей міста образами майбутнього, які створені дітьми.

На виставці представлені більше ста найкращих малюнків з дитячими мріями про Україну майбутнього. Неможливо приховати те, що загроза війни дуже сильно позначається на світосприйнятті дітей. Але вони впевнено мріють про «мирний відпочинок біля моря» та малюють перемогу. А ще діти мріють про те, щоб українці виграли чемпіонат світу з футболу або про зимову олімпіаду у Львові в 2022 році. Є на малюнках і мрії про технологічний розвиток – його своєрідним символом став український літак «Мрія», який неодноразово зображують діти. Але є й образи з майбутнього - неймовірні літальні апарати, транспортні засоби, нові джерела енергії.

«Цей проект - продовження наших соціальних ініціатив» – каже начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський. – «Після перегляду малюнків, які творили діти з усієї України виникає єдине бажання - зробити все можливе аби їх мрії про мир, благополуччя, добро і любов здійснилися!»

Малюнки були відібрані Благодійним фондом «Омріяна Країна» з 1 червня по 10 серпня 2014 року в рамках Всеукраїнського художнього фестивалю «Омріяна Україна очима дітей».

«Ми започаткували фестиваль минулого року тому, що чітко розуміємо - для того, щоб витримати незгоди сьогодення, суспільству необхідно мати перед очима образ майбутнього. Він надихатиме і гуртуватиме. Необхідно пам’ятати, що цей світ належатиме дітям. Наша відповідальність полягає в тому, щоб залишити їм Україну такою, в якій вони захочуть жити. Діти – мріють, але про можливість здійснення цих мрій маємо подбати ми!» - додав голова БФ "Омріяна Країна" Олексій Толкачов і нагородив авторів найразих малюнків грамотами і призами.

Як заявиви Олексій Толкачов, фестиваль дитячих малюнків буде продовжено і цього року. Вже в квітні почнеться прийом робіт – малюнків про омріяне майбутнє. А учасниками стануть діти дошкільного і шкільного віку. Про початок Фестивалю та строки його проведення буде додатково оголошено на сайті www.mriyafest.org

Виставка триватиме до 28 лютого.

w2soyfi6.jpg
AENwZuOm.jpg

slider_big_fixed_F0LgKk4b.jpg
TzZQDD4U.jpg

Омріяна країна_плакат.jpg


Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page