top of page

Фонд береться за порятунок Шарівського палацу на Харківщині

Благодійний фонд "Омріяна Країна" направив голові Харківської обласної ради Сергію Чернову лист із пропозицією передати в оренду на баланс Фонду Шарівський палацово-парковий ансамбль з метою його відновлення, реставрації та створення в ньому міжнародного центру культури і мистецтв.

Фонд розраховує залучити широку громадськість до справи порятунку пам’ятки культури національного значення. Інакше, вже найближчим часом унікальний палац чекатиме цілковите руйнування.

З 1925 року палацово-парковий ансамбль знаходився на балансі Шарівського туберкульозного санаторію. Однак в 2008 році всі хворі виїхали з Шарівки, а держава не має фінансування для підтримки в збереженому стані розкішного замку з парком.

Як стало відомо представникам Фонду, численні спроби залучити приватного інвестора на реставрацію плацу ні до чого не призвели. Паличка Коха відлякує потенційних інвесторів. Водночас, і самі інвестори, якщо візьмуться за відновлення палацово-паркового ансамблю, з високою ймовірністю перетворять його на розважальний центр, готельно-ресторанний комплекс закритого типу. Відтак, доступ для широких верств населення до цієї дивовижної пам'ятки буде закритий.

В цих обставинах Фонд вирішив взяти на себе відповідальність за подальшу долю Шарівського ансамблю. Тепер, згідно з процедурою, якщо пропозиція Фонду виявиться прийнятною, Обласна рада Харківської області має винести на голосування питання передачі в оренду Шарівського палацово-паркового комплексу в оренду.

Сподіваємося, що рішення буде позитивним і швидким, адже з кожним місяцем Шарівський палац руйнується все сильніше.

Sharovka_thumb.jpg

Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page