top of page

Відновлено водостічні труби на Шарівському палаці

В грудні 2012 року за ініціативи голови правління Благодійного фонду "Омріяна Країна" Олексія Толкачова на будівлі славетного Шарівського палацу, що на Харківщині, були встановлені водостічні труби. Це дозволить відвести значну частину дощової води, яка на сьогодні тече по стінах.

Шарівський палац - один з найкрасивіших в Україні, пам'ятка архітектури національного значення.

Проте з 2002 року водостічні труби частково обвалилися, а частково були розкрадені. І вода прямо з даху потрапляла на стіни

, насичувала їх вологою. Це призвело до руйнування унікальних настінних розписів у бальному залі, а також до деформації дерев’яного оздоблення в бібліотеці-більярдній. Це спричинило підвищену вологість в приміщеннях палацу. А, зважаючи на те, що з 2008 року приміщення не опалювались, то чимало стін та художніх розписів уражено грибком.

У 2012 році, коли Олексій Толкачов вперше побачив реальну картину руйнування палацу, через відсутність водостоків вже повним ходом відвалювалася зовнішня штукатурка. Було прийнято рішення за власний кошт негайно відновити систему водостічних труб. Тоді ж вперше з’явився намір встановити опіку над Шарівським палацом, що, зрештою, прописано, як одне зі статутних завдань Благодійного фонду «Омріяна Країна».

DSC05398.JPG
DSC01059.jpg
DSC01055.jpg

Цікаві матеріали
Останні новини
Архів
Пошук за тегами
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page